Jak robić dobre zdjęcia potraw w domowych warunkach

Moda na gotowanie trwa. Kiedy już coś ugotujemy, chcemy się tym pochwalić i nie tylko wąskiemu gronu, które będzie miało okazję potrawę spróbować, ale również pokazać ją w mediach społecznościowych. Tu pojawiają się schody, często nasze potrawy nie wyglądają na fotografii tak, jakbyśmy sobie tego życzyli, nie mówiąc o uchwyceniu wrażenia smaku i zapachu. Zdjęcia jedzenia, jakie można zobaczyć w internecie, często są robione w specjalnie do tego przygotowanych warunkach, przy użyciu profesjonalnego aparatu i oświetlenia. Z pomocą przychodzi najnowszy poradnik Szerokiego Kadru, gdzie Michał Leja wykładowca Akademii Nikona opowiada jak w domowych warunkach i bez konieczności używania zaawansowanego sprzętu wykonać fotografie, na których poza apetycznie wyglądającymi potrawami będzie można odczytać ich smak. Więcej znajdziecie w artykule w serwisie Szeroki Kadr.

Michał Leja w Akademii Nikona prowadzi zajęcia:

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Zamknij